Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

SOMMER, SOMMER, SOMMER – SOMMERUTSTILLING MED ÅSMUND HAUKELIDSÆTER I SANDNES KUNSTFORENING

June 29, 2017 @19:00 - 20:00 CEST Exhibition

About

Åsmund Haukelidsæter, bosatt i Stavanger, vil vise både store og en rekke mindre tegninger. Sommer, sommer, sommer er utstillingens tittel, og det er nettopp denne årstidens hovedaktiviteter Åsmund har tatt for seg gjennom en rekke ferieskildringer.

Utstillingen består av flere deler, en av dem er rundt 100 mindre «ferie-dagbok-tegninger». Tegnet som notater/tolkninger av hendelser og opplevelser under ferieopphold. De tar temperaturen på DEN sommer- og feriefølelsen – under vann, på bassengkanten, viser mennesker yre av sol, rosé og mye ledig tid …

Streken er karakteristisk, poengtert, og ikke minst, frapperende presis. Gjennom tynne linjer oppstår overraskende romvirkninger, dynamikk, stilistisk vakre mønstre og figurer. Gjennom en subtil, til dels naivistisk strekføring visualiseres figurene – ikke en linje for mye, ikke en for lite!

Åsmund viser også store tegninger, både i tusj, men også akvarell med kullblyant – kunstverk som byr på en «pastellaktig mykhet». Tematikken er mye den samme som i de mindre tegningene, men det visuelle uttrykket er annerledes. For her spiller fargene en viktig rolle; fra dyp, dekkende rødoransje, sommergult til himmelblått. Mot blondeaktig bakgrunn eller tett, floral ornamentikk, utspiller det seg underfundige situasjoner som får deg til å dra på smilebåndet. Det er livfullt, fullt av liv, personer og (fabel)dyr, kanskje er det også element av poetisk alvor og noe florlett, drømmeaktig, dyrisk her …

Så i denne utstillingen må betrakteren ta seg god tid! For det er mange tegninger. Mangt å undre seg over. Og mye å kjenne seg igjen i!

Velkommen til Sommer, sommer, sommer!

Details

Date:
June 29, 2017
Time:
19:00 - 20:00
Event Category:

Venue:

Sandnes kunstforening
Olav Kyrresgate 5
Sandnes,