Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

OPEN CALL Arbeidsopphold på Velferden Sokndal Scene for Samtidskunst

January 24 Deadline

About

15. Mars – 15. april 2021. Søknad sendes til velferdenscene@gmail.com, NB Søknadsfrist 24. Januar !!

Vil du komme til oss på arbeidsopphold? Bor du i Rogaland eller Agder og driver med billedkunst, litteratur, musikk, dans, teater eller film?

Vi søker profesjonelle kunstnere fra alle disipliner, som har lyst å komme til oss på en måneds betalt arbeidsopphold for å jobbe med egne prosjekter. Det er mulig å søke som duo, eller som individuell kunstner. Vi bruker ordet kunstner, men profesjonelle utøvere fra alle kunstneriske retninger er invitert til å søke på dette oppholdet.

Hvem vi er:

Velferden Sokndals Scene for Samtidskunst drives av billedkunstnerne Maiken Stene og Hans Edward Hammonds, og her arrangerer vi utstillinger, arbeidsopphold, seminarer og konserter. Velferden er lokalisert i den gamle festsalen til gruveselskapet Titania, og er omringet av et spennende postindustrielt landskap preget av nærmere 150 år med gruvehistorie.

Sokndal ligger helt sør i Rogaland, og ligger midt i Magma Geopark, i et karakteristisk fjellandskap som benyttes både til mineralutvinning og kraftproduksjon, samtidig som det er et yndet turistmål.

Hva vi vil:

Programmet på Velferden Sokndal Scene for Samtidskunst tar utgangspunkt i stedet Sokndal og temaet menneskets forhold til natur. Gjennom å invitere kunstnere fra mange forskjellige fagfelt, ønsker vi å skape et møtested som tilrettelegger for utviklingen av nye tverrfaglige samarbeid og kunstproduksjoner. Velferden skal være et sted som problematiserer aktuelle miljø- og sosiopolitiske tema på nye måter.

Om arbeidsoppholdet: 

Dette oppholdet passer best til kunstnere fra ulike felt som vil ha fred og ro til å arbeide selvstendig med sine prosjekter. Vi krever ikke ferdige resultatet, men som del av oppholdet må kunstnerne holde en selvpresentasjon for publikum, i regi av oss på Velferden.

Velferden ligger litt utenfor sentrum, 5 minutter kjøretur eller 40 minutters gange fra Hauge sentrum. Vi forventer at kunstnerne er selvstendige under oppholdet og tar ansvar for egen transport.

Kunstnerne må også ta med det utstyret de selv trenger til sine prosjekt.

Som kunstner hos oss får du:

Omvisning i lokalmiljøet med introduksjon til beliggenhet og aktuelle problemstillinger i området, og vil bli presentert med Velferdens faglige interessefelt.

Kr 12.000 i honorar, Kr 1.000 i reisestøtte og Kr 2.000 i materialer.

Søker må ha eget organisasjonsnummer og kunne sende oss faktura.

Arbeidsrom:

Kunstnerne får 24 timers tilgang til eget arbeidsrom i Kontorbygget. Rommet er oppvarmet, enkelt møblert med utsikt og internett. Kunstnerne får også mulighet til å nytte seg av Velferden sine prosjektrom som del av oppholdet.

Bolig:

Vår kunstnerbolig er en av Titanias gamle arbeiderboliger, og ligger 5-10 minutters gange fra Velferden. Her får hver kunstner eget rom. Huset er fullt utrustet med kjøkken, stue, vedovn, tv, to toaletter, dusj, vaskerom i kjeller og fint uteområde i bakgården. Huset er uten internett.

Krav til Søker:
Adresse i Rogaland eller Agder.
Være profesjonell yrkesutøvende kunstner, og ha eget organisasjonsnummer og kunne sende oss faktura.

Krav til søknad: 

Kort prosjektbeskrivelse om hva du har lyst å jobbe med.

CV

Portfolio / dokumentasjon på tidligere prosjekter.

Alt dette sendes samlet i en PDF-fil på max 8 MB.

Send søknad til velferdenscene@gmail.com innen 24.januar kl 24:00.

PDF kan inneholde nettlenker, men husk å oppgi passord dersom det kreves.

Vi håper på mange søknader!

Vennlig hilsen

Velferden Sokndals Scene for Samtidskunst

Maiken Stene og Hans Edward Hammonds

Details

Date:
January 24
Event Category:

Venue:

Velferden Sokndal Scene for Samtidskunst
Sokndal, Norway + Google Map
Website:
https://www.velferdenscene.com