Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nils Eger: Maleri og akvarell

November 5, 2017 @14:00 - December 17, 2017 @17:00 CET Exhibition

About

Åpning 5.nov kl. 14 – 17.

Årets siste kunstutstilling i Sandnes kunstforening handler om persepsjon, erindring, farger, komposisjon, reiser, steder, og mye mer. Nils Eger er en svært erfaren maler som er opptatt av hvordan vi ser, hva som lagres i minnet, og hvordan dette kan bearbeides i et visuelt og malerisk uttrykk.

Landskap, reiser, opplevelser: Dette festes til lerreter med eggtempera, en gammel teknikk med  lang kunsthistorisk tradisjon. Bruk av fargeklanger, fargetoner, fargesjatteringer, fargekontraster, kombinert med teknikken tempera, gir Nils Eger sine malerier en særegen matt glød og en lysende, klanglig fargekvalitet.

I kunstnerens formspråk står farger, abstraksjon, komposisjon, malemåter og medium, sentralt. Geometriens former gir rytme og intervall, samtidig som de utgjør et komposisjonelt grep omkring fargene, en struktur, som rammer dem inn og holder fragmenteringen i sjakk.

Disse visuelle og maleriske problemstillinger har Nils Eger fordypet seg i over flere år. Noen av resultatene blir vist i Sandnes kunstforenings  utstilling.

 

Details

Start:
November 5, 2017 @14:00
End:
December 17, 2017 @17:00
Event Category:

Venue:

Sandnes Kunstforening
Olav Kyrresgate 5
Sandnes,