Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Installasjonen- Line Horneland/Alf Dale Wold ‘I lyset kan du høre meg – i lyden kan jeg se deg’

February 15, 2017 @18:00 - February 19, 2017 @15:00 CET Exhibition

About

Den 15.februar åpner den interaktive installasjonen “I lyset kan du høre meg – i lyden kan jeg se deg” på RIMI/IMIR Scenekunst. Dette er et tverrkunstnerisk samarbeidsprosjekt mellom Line Horneland (musiker) og Alf Dale Wold (billedkunstner).

Vi er i dag koblet til det enorme digitale og virtuelle landskapet i form av nettbrett og telefoner. I dette prosjektet ønsker vi å bruke teknologien som verktøy til å hente mennesket tilbake til rommet og skape oppmerksomhet både på mennesket selv og dets fysiske omgivelser.

I den interaktive installasjonen ses publikum som medskapere av ulike lys- og lydlandskap. Kontrastene mellom (stemme)lyd og stillhet, lys og mørke, den ene og alle, samt menneske og teknologi, står sentralt. Kontrastene blir en forutsetning for opplevelse av mellomrommet som oppstår når hver enkelt tar sin plass og dermed er med på å skape et rom for andre.

Kanskje er det rommet i mellom som er interessant – det vi ikke nødvendigvis når, men som skapes mellom kontrastene – et opplevelsesrom?

http://linehorneland.no/node/93

15-17. februar: kl. 18-21
18-19. februar: kl. 12-15

Visninger i 2017:
15.-19. februar: RIMI/IMIR scenekunst/Stavanger
20.-26. mars: ROM FOR/Haugesund

Line Horneland
(musiker) fra Haugesund, bosatt i Stavanger, avsluttet i 2016 sin master i kreative fag og læreprosesser – musikk, ved Høgskolen Stord/Haugesund, med det kunstneriske utviklingsarbeidet Lyden i mellomrommet. Den interaktive vokalinstallasjonen var åpen for publikum i Sola ruinkirke 14.-17. januar 2016. Prosjektet bygger på en produksjon hvor vokale lydlandskap, spatialitet og lytteopplevelse sammen danner en helhet, og hvor lytteren er en aktiv medskaper. Prosjektet tematiserer rom og lyd i en kunstnerisk kontekst, som erfaringssted for en lytters prereflektive opplevelser. Interaksjonsdesign, bl.a. ved bruk av Max software, arduino og sensorer, er sentralt i prosjektet. Line har jobbet med ulike uttrykksformer, fra standardmateriale, egne komposisjoner på cd’en horneland/norcd 2009, til performance-prosjekt. Debut med egne norske tekster i november 2011 på Litteraturhuset i Oslo i norcds serie “jazz og poesi”, i samarbeid med Karl Seglem. Har samarbeidet med gitarist Alf Terje Hana i duoen Sonarophon, siden 2006. Duoens andre cd naked arrows, kom på zang: i 2013. Har medvirket som lydskaper og vokalist i danseforestillinger. Fagbakgrunn fra bl.a. HSH, Estill voice training/København, Complete Vocal Institute/København og UiS/institutt for musikk og dans.

Alf Dale Wold
(billedkunstner) fra Haugesund, har sin bacheloreksamen fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen i 2006, med en interaktiv publikumsinstallasjon som avslutningsprosjekt. Etter endt utdannelse har han arbeidet både med installasjon, performance, film og musikk, samt fungert som rådgiver og produsent for ulike kulturprosjekter. Han er en av initiativtakerne til kulturnettverket Haugaland KunstVerk (HKV), og har vært med her siden starten i 2006. Drifter det kunstnerstyrte galleriet ROM FOR, samt er kunstkonsulent for KORO.
______________________________________________________
Støttet av Rogaland Fylkeskommune og Stavanger kommune.

Details

Start:
February 15, 2017 @18:00
End:
February 19, 2017 @15:00
Event Category:

Venue:

RIMI/IMIR SceneKunst
Badehusgt. 25
Stavanger,