Loading Events

Events List Navigation

Details

Start:
Oct 1, 2017 - 14:00
End:
Dec 10, 2017 - 17:00
Website:
http://WWW.kinokino.no

Venue

KINOKINO KUNSTHALL
OLAV KYRRESGATE 5
4307 SANDNES,
INN ELLER UT  Utstillingen åpner 1. Oktober kl 14 -1700. Åpningstidene er ONSDAG -FREDAG  18.00-22.00 LØRDAG  11.00-16.00 SØNDAG 12.00 -17.00   Anne Haaland Bland og Evy Horpestad Tjåland hadde sin første utstilling i 2016 under kunstnernavnet anneevy. Kommende utstilling i KINOKINO kunsthall i Sandnes har tittelen Inn eller UT. Tittelen speiler vår egen frustrasjon over ofte meningsløs byråkrati ved flytting over landegrenser. Dessuten rommer den de mer personlige valgene angående hva en putter i flyttekasser. Inn eller Ut speiler og tanker om hva som skjer med minnene over tid. Vi stiller spørsmålene: -Hva er nyttige handlinger og objekt å ha med i et flyktig liv? -Hvordan skaper et menneske møteplasser og sosiale situasjoner? -Hvordan tar man vare på minner om et tidligere hjem og aktivitetene der? -Hvordan oppleves diskriminering og byråkrati? Vi startet samarbeidet med å diskutere hva som skaper en ny tilværelse når en er på flyttefot. Vi har undersøkt hva mennesker tar med seg, hva som er viktigst og hvordan en tar vare på minner om tidligere hjem. Venner, bekjente og besøkende har generøst delt sine erfaringer med oss. Opprettelse av nettverk, møtepunkt og kontakt var ofte viktigere enn objektene. De som reiser til nye land med arbeidskontrakter har relativt sikre rammer. Usikkerheten kommer i kommunikasjonsvanskene i nye kulturer og fremmede språk. Det ser ut til at vi i Norge opplever at l…read more.

Details

Start:
Nov 5, 2017 - 14:00
End:
Dec 17, 2017 - 17:00
Website:
http://sandnes.kunstforening.net/

Venue

Sandnes Kunstforening
Olav Kyrresgate 5
Sandnes,
Åpning 5.nov kl. 14 - 17. Årets siste kunstutstilling i Sandnes kunstforening handler om persepsjon, erindring, farger, komposisjon, reiser, steder, og mye mer. Nils Eger er en svært erfaren maler som er opptatt av hvordan vi ser, hva som lagres i minnet, og hvordan dette kan bearbeides i et visuelt og malerisk uttrykk. Landskap, reiser, opplevelser: Dette festes til lerreter med eggtempera, en gammel teknikk med  lang kunsthistorisk tradisjon. Bruk av fargeklanger, fargetoner, fargesjatteringer, fargekontraster, kombinert med teknikken tempera, gir Nils Eger sine malerier en særegen matt glød og en lysende, klanglig fargekvalitet. I kunstnerens formspråk står farger, abstraksjon, komposisjon, malemåter og medium, sentralt. Geometriens former gir rytme og intervall, samtidig som de utgjør et komposisjonelt grep omkring fargene, en struktur, som rammer dem inn og holder fragmenteringen i sjakk. Disse visuelle og maleriske problemstillinger har Nils Eger fordypet seg i over flere år. Noen av resultatene blir vist i Sandnes kunstforenings  utstilling.  …read more.

Details

Date:
Nov 24, 2017
Time:
19:00 - 22:00
Website:
http://www.hagamleprestegard.no

Venue

Hå gamle prestegard
Håvegen 347
4365 Nærbø,
Fredag i kafeen fredag 24. november 2017 kl. 19:00 - 22.00 Ost, rabarbra og anna godt på menyen Hå gamle prestegard inviterer til ein hyggeleg fredagskveld. På menyen: Jærost frå Voll Ysteri. Fønix ost frå Stavanger ysteri. Jarlsbergost frå Tine på Kviamarka. Dessert med rabarbra frå Køhler-Paviljongen. Godt tilbehør. Noko godt i glaset høyrer med. Program: Jærviser ved Torstein Obrestad Kaseri om meierihistoria ved Tore T. Wiig. Smak osten og høyr historia om Jærosten og Fønixosten. Kjøp med ost heim til deg sjølv eller som julegåve. Pris: kr 350,- for ein hyggeleg kveld med god mat, foredrag og jærviser. Avgrensa med plass, så vent ikkje for lenge med å reservera plass. Påmelding på: post.hgp@ha.kommune.no eller 51 79 16 60. …read more.