Loading Events

Events List Navigation

Details

Start:
Jan 19, 2017 - 19:00
End:
Mar 26, 2017 - 16:00
Website:
https://www.facebook.com/events/390616164606452/

Venue

Rogaland Kunstsenter
Nytorget 17
Stavanger,
19. januar åpner Rogaland Kunstsenter gruppeutstillingen KDW. Kunstnerne er invitert inn av kurator Geir Haraldseth og viser verk i ulike materialer og teknikker. Utstillingen er ikke et forfinet blikk på kunsten, men en inngangsportal til kaos, entropi og eksperimentering. Tittelen er en forkortelse av sangtittelen Kinder Dieser Welt, Østerrikes bidrag til Melodi Grand Prix i 1985, som handler om barns uskyld og kraft. Den refererer også til det tyske kjøpesenteret Kaufhaus des Westens, som representerte Tysklands gjenoppbygging som en økonomisk makt etter andre verdenskrig. Arbeidene i utstillingen kan minne om en lek med materialer og ideer, konvensjoner i kunsten, og i noen tilfeller også forhold utenfor samtidskunstens lille sfære, uten å glemme at kunsten også tilhører et marked. Aaser har invitert motedesigner Olestad Nybråthen til å samarbeide om verk som bruker teknikker fra tekstil og mote, som broderi, vev og quilting, til å lage en serie med ‘malerier,’ hvor tekstilene later som om de er malingsstrøk og lerretet kun består av tynne transparente stoffer. Andre materialer i arbeidene er fjær, perler og stoff fra nettingstrømper, montert rundt blindrammen, eller i klem mellom lag av tekstiler. Hundeides skulpturer av armeringsjern er vaklevorne metallkonstruksjoner som er harde og skjøre samtidig. De holdes oppreist ved hjelp av tyngdepunkt og spenn. I tillegg viser Hundeide to videoverk som bruker et dataprogram til å komponere sanger …read more.

Details

Start:
Jan 28, 2017 - 14:00
End:
Mar 26, 2017 - 17:00
Website:
http://www.hagamleprestegard.no

Venue

Hå Gamle Prestegard
Håvegen 347 Nærbø Norway
Website:
www.hagamleprestegard.no
Heildag "I mitt kunstnerskap har jeg jobbet mye med landskap og naturrelaterte motiver, i grenselandet mellom naturromantikk og surrealisme, men uten at jeg har vært opptatt av gjenkjennelige landskap. Jeg ferdes mye i naturen og jeg bruker det landskapet som er i nærheten av der jeg er, enten jeg er i skogene rundt Oslo, på Vestlandet eller på reise. Og selvfølgelig er kunsthistorien en utømmelig kilde. Jeg har vokst opp i en voldsom natur; på industristedet Tyssedal som ligger ved en trang fjord mellom Folgefonna og Hardangervidda, i sin tid oppsøkt av reisende og romantikere pga den overveldende naturen, og som senere ble overtatt av industri og arbeidsplasser. Jeg kjenner meg beslektet med poetene som bruker metaforer fra naturen. Hvis man anser naturen som et språk prøver de å bore seg inn i denne språk-greinen på en uhemmet, kontrollert og grundig måte. De finpusser og gnukker på alle uttrykk og sammenstillinger slik at setningen eller utsagnet blir en så presis uttalelse som mulig. Det er ingenting som er igjen for tilfeldigheten; alle skruer passer, tannhjulene passer - alt går opp, som en ligning med flere ukjente, selv det som ikke stemmer. På samme måte forsøker jeg å male frem mine bilder med visuelle virkemidler. Jeg bruker naturen og det gjenkjennelige i naturen som en ingrediens. Det ligger nært for meg å bruke disse uttrykkene for å si noe som ikke kan sies tydelig og rett frem, det må antydes og ymtes på en subtil og vag …read more.

Details

Start:
Jan 28, 2017 - 14:00
End:
Mar 26, 2017 - 17:00
Website:
http://www.hagamleprestegard.no

Venue

Hå Gamle Prestegard
Håvegen 347 Nærbø Norway
Website:
www.hagamleprestegard.no
lørdag 28. januar 2017 kl. 14:00 I prosjektet DET DOBBELTE viser veversken Lotte Dalgaard og designeren Ann Schmidt-Christensen, begge frå Danmark, resultatet av deira samarbeid. Her koblar dei teknisk kunnskap og kreativitet saman for å skapa bærbar kunst. Dei eksperimenterar med fleire teknikkar i vevinga og formgjevinga i same modell. Alle modellane er handlaga i få eksemplar kor skjæringa av stoffa gjer at det ikkje blir avkapp. Kunstnarane tek hensyn til formen og retninga i veven når dei syr og draperer modellane. Dei brukar lin, ull, japansk papirgarn, silke og metallgarn som dei set saman og leikar seg fram til ulik struktur og fargespel. Lotte Dalgaard sier om samarbeidet: ”I de håndvævede stoffer arbejder jeg med mange slags garner med særlige egenskaber. De traditionelle materialer, som hør, uld, silke og bomuld, danner ofte basis for garner med særlige egenskaber. Det kan være sammentrækningsevner, såsom overspundne garner, garner tilsat syntetisk elasticitet og garner, der krymper i efterbehandlinger, ligesom det kan være selvbærende evner som papirgarner, spundne metalgarner, stride hestehår el.lign. Alt efter sammensætningen skabes der en mængde variationer fra stærkt strukturerede til elastiske stoffer. Da alle stoffer er håndvævede på traditionel væv, er der en stor frihed til særlige unikke håndmetoder, hvor flotteringer, sammenbindinger mm. skabes direkte i væven til den enkelte model. Teknik, materiale…read more.

Details

Start:
Jan 28, 2017 - 14:00
End:
Mar 26, 2017 - 17:00
Website:
http://www.hagamleprestegard.no

Venue

Hå Gamle Prestegard
Håvegen 347 Nærbø Norway
Website:
www.hagamleprestegard.no
lørdag 28. januar 2017 kl. 14:00 Dei siste åra har Kristina D. Aas og Karina N. Presttun samarbeida om å laga portrett med lause trådar som ein sentral del av motivet. Til utstillinga på Hå gamle prestegard har kunstnarane iscenesatt seg sjølv og andre kvinner i ein serie portrett laga med digital jaquardvev. Resultatet kan sjå tilsynelatande lett ut, men bak dei store arbeida ligg det massiv kunnskap om vev: bindingar, garn, fargeblanding – samt mange veker med digitalt arbeid. Trådane får forskjellig rolle i dei ulike arbeida: i eit arbeid kan dei sjå ut som framande element som ein ynskjer å fjerna, mens i eit anna brukast dei bevisst for å forandre utsjåande. Er det hud? Er det hår? Er det noko som tilhørrar kroppen, eller skal det vekk? Det engelske ordet «shed» har fleire forskjellige tydingar, men eit av dei kan oversetjast som å røyta; å mista pels, hår, fjør eller skinn av naturlege årsaker. Men det kan og vera metaforisk for å bli ny eller å ta ein sjanse. I samanheng med vev tydar ordet den trekanta opninga mellom renning og innslag der skyttelen vert vært gjennom for å danna innslaget. Kristina, som til dagleg arbeidar på eit veveri i Innvik, skriv om verket «Flay»: «"Helt siden jeg begynte å veve har jeg synes at vev er veldig metaforisk. Det er ekstremt begrensende i sin teknikk, (hvis man sammenligner med foreksempel maleri), men samtidig utrolig frigjørende i sin begrensning. I livet jeg føler ofte at jeg selv e…read more.

Details

Start:
Mar 17, 2017 - 00:00
End:
May 28, 2017 - 23:59
Website:
http://stavangerkunstmuseum.no/events/maria-nepomuceno

Venue

Stavanger Kunstmuseum
Ved bruk av farget tau og perler skaper den brasilianske samtidskunstneren Maria Nepomuceno (f.1976) organiske skulpturer som brer seg ut i rommet. De store – ofte spiralformede skulpturene – er inspirert av gamle brasilianske håndverkstradisjoner. Ved hver utstilling tilpasses skulpturene til stedet de vises. Da museet mottok Jan Groth og Steingrim Laursens samling innebar dette en større vektlegging av senmodernismens uttrykksformers samt fokus på andre kulturer. Med utstillingen av Maria Nepomucenos verk ønsker vi å jobbe videre med de muligheter som ligger i forlengelsen av en slik samling. Dette er første gang Maria Nepomucenos verk presenteres i Norge. Utstillingen vil reise videre til Kunsthuset Kabuso. Det vil bli publisert en katalog med installasjonsbilder fra utstillingen. …read more.

Details

Start:
Mar 18, 2017 - 12:00
End:
May 7, 2017 - 17:00
Website:
http://bryne.kunstforening.net

Venue

Bryne Kunstforening
Bryne Mølle 3.etg, Reevegen 1
4340 Bryne,
I utstillingen JA VISST! er det naturens evighetssyklus, som er temaet og inspirasjonen til min utstilling. Tittelen har jeg hentet fra diktet "Ja visst gjør det ont när knoppar brister, varfør skulle annars våren tveka" fra diktsamlingen For trädets skull av Karin Boje, Sverige, utgitt i1936. I diktet ligger en erotisk lengten, men samtidig en påminnelse om at vi er en del av et større kretsløp. Den repeterende, evige rytmen i naturen, naturens evighetsmaskin, mens vi mennesker som individer er høyst forgjengelige, er vi på samme tid del av naturens syklus. Utstillingen er en hyllest til våren og Uoroboros, evighetens syklus. Utstillingen JA VISST! er på mange måter en fortsettelse av min separatutstilling På naken hud, som ble vist på Hå gamle prestegard i 2010, der tema i utstillingen var DNA og Genmanipulering. Hver minste frøkapsel har kimen til liv i seg og vet instinktivt hva dens oppgave er her i livet. I dette sårbare samspillet er vi mennesker med på å påvirke naturen og vår egen fremtid, med blant annet forskning, genmanipulering og miljøforurensing. Vannet som eksisterer på jorden er det samme vannet som har vært her siden jordens opprinnelse. Det er ikke kommet til nytt vann utenfra - alt inngår i en evighetens Ouroboros sirkel. Linnéa Blakéus Calder ble etter 6 års studier innen gullsmedsfaget uteksaminert fra Guldsmedehøjskolen i København med Diplom (Master) i formgivning, 1979. De første fire årene studerte hun ved Gul…read more.

Details

Start:
Mar 24, 2017 - 19:00
End:
Mar 26, 2017 - 17:00
Website:
https://www.facebook.com/events/1754299058214878/

Venue

Studio 17
Velkommen til utstillingen «口» av den Malmøbaserte kunstneren Kah Bee Chow! Kah Bee Chow vil presentere arbeider som hun har utarbeidet for Studio17. I løpet av monteringsuken vil hun skape et arbeid på plass. Utstillingen åpner fredag 24. mars 19:00, og vil være åpen lørdag og søndag 12:00 - 16:00. I åpningstiden i helgen vil kunstneren selv være tilstede. 口 A container lies in the centre of the maze Four strokes form a void The line is a threshold where ghost/s in the shell may empty out. -Kah Bee Chow…read more.

Details

Start:
Mar 30, 2017 - 18:00
End:
Aug 13, 2017 - 16:00
Website:
https://kunsthallstavanger.no/en/exhibitions/kiki-kogelnik

Venue

Kunsthall Stavanger
Madlaveien 33
Stavanger,
Kunsthall Stavanger is proud to present Inner Life, an exhibition of works by the Austrian artist Kiki Kogelnik. The exhibition focuses on a particularly prolific period in Kogelnik’s life, during the 1960s and 1970s, when she was working alongside Pop artists such as Andy Warhol, Roy Lichtenstein, and Claes Oldenburg in New York. Kogelnik, well known for her distinctive style, bright color palette, and close relationship to second-wave feminism, employed a variety of media in her investigations into politics, social critique, the space age, and the human body. Her practice resonates with current gender and body politics, technological and cyborgian investigations and concerns. Her works continue to be as relevant today as when they were first created. The exhibition, which includes several works that have not been on view since the 1960s, emphasizes Kogelnik’s explorations in technology and newly available materials, and her concerns regarding the containment and objectification of women’s bodies. At the center of the exhibition are several sculptural works, most notably 7th Avenue People (1986), Four Groups of People (ca. 1986), and Mono (ca. 1970). Tracing the bodies of friends and family, Kogelnik utilized their measurements to produce flat but colorful vinyl bodies hung on clothing racks, effectively commenting on the commodification of the body. Inspired by the racks of clothing being rolled down the street outside her studio in Manhattan’s fashion dis…read more.

Details

Date:
Apr 19, 2017
Time:
19:00 - 21:00
Website:
http://www.hagamleprestegard.no

Venue

Hå Gamle Prestegard
Håvegen 347 Nærbø Norway
Website:
www.hagamleprestegard.no
HENNES LØGNAKTIGE YTRE - en roman om Anna Munch med forfattar Selma Lønning Aarø. «I april 1897 kunne man lese i Verdens Gang at Knut Hamsun anmeldte forfatteren Anna Munch til politiet og forlangte hennes mentale tilstand undersøkt. Bakgrunnen var at det den våren hadde blitt spredd en rekke anonyme brev som svertet ham. Hamsun var overbevist om at brevene kom fra henne.». Cappelen Damm forlag. Selma Lønning Aarø er forfattar og spaltist. I romanen om Anna Munch, kvinna som terroriserte Knut Hamsun med brev, gir ho lesaren versjonen til Anna, som ikkje heilt stemmer med versjonen dei mannlege Hamsun-biografane så langt har gitt. Boka som kom ut på Cappelen Damm i 2016 har fått rosande omtale. Pris kr 200 inkl. kveldsmat. Studentar og kunstnarar kr 120. Påmelding: post. [email protected] eller 51791660.…read more.

Details

Start:
Apr 22, 2017 - 13:00
End:
May 7, 2017 - 17:00

Venue

Minner – Kjetil Finne
Skur 2, Skansekaien
Stavanger,
Kjetil Finne viser nye tegninger og malerier i utstillingen "Minner”, hans første utstilling på fem år. Finne er kjent for sine mystiske figurer, plassert i surrealistiske, melankolske situasjoner.  Arrangør: Sunderø Gallery…read more.