Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

VERNISSASJE – Cities of the world – videokunst fra Teheran og São Paolo

January 8, 2016 @08:00 - February 7, 2016 @17:00 CET Artist Talk, Exhibition, Opening

About

Haugesund Kunstforening har gleden av å ønske velkommen til årets første vernissasje fredag 8. januar kl. 18.00, i Haugesund Billedgalleri. Fra prosjektet «Cities of the world» vises videoprogram fra Teheran og São Paolo. Farhard Kalantary fra Atopia introduserer utstillingen.  Alle hjertelig velkommen!

 CITIES OF THE WORLD

Vil en kunstner fra São Paolo lage annerledes kunst enn en kunstner fra Norge? Vil et kunstverk fra Teheran ta farge av byen det ble laget i? Har stedet noe å si for det kunstneriske innholdet?

Haugesund Kunstforening har gleden av å invitere til turnéstart for vandreutstillingen «Cities of the world». Utstillingen er produsert av Atopia i samarbeid med Norske Kunstforeninger. Velkommen til vernissasje fredag 8. januar kl. 18.00 i Haugesund Billedgalleri.

Atopia er en kunstnerdrevet organisasjon som arbeider med å fremme eksperimentell film – og videokunst i Norge. Cities of the World tar sikte på å undersøke forholdet mellom sted og persepsjon samt geopolitiske aspekter ved kunstproduksjon. Gjennom en serie kuraterte videoprogrammer, som er valgt ut fra hele verden, ønsker Atopia med dette prosjektet å fokusere på det som er særegent ved kunstproduksjonen i ulike byer.

Det første programmet i Cities of the World-serien er fra Teheran og det andre er fra São Paulo. Verkene er håndplukket fra et utvalg kunstvideoer produsert i de aktuelle byene av kunstnere som bor og arbeider der. Programmene gir publikum muligheten til å bli kjent med noen kunstneres blikk på hver enkelt by.

Atopia har invitert kuratoren Sandra Skurvida, opprinnelig fra Litauen og nå bosatt i New York, til å kuratere programmet med videokunst fra Teheran. Michel Pavlou har kuratert programmet for São Paulo. Han kommer opprinnelig fra Hellas, studerte og jobbet mange år i Frankrike og har nå Oslo og Brussel som sine baser. De to kuratorene har evnet å se prosjektene fra utsiden og beriket dem med nye ideer. Utstillingen står t.o.m. 07.02.2016. Arr. Haugesund Kunstforening.

Details

Start:
January 8, 2016 @08:00
End:
February 7, 2016 @17:00
Event Categories:
, ,

Venue:

Haugesund Billedgalleri
Erling Skjalgssonsgt. 4
Haugesund,