Loading Events

« All Events

Utstillingsåpning Bruksrommet: Elin Brissman

November 19, 2020 @19:00 - March 22, 2021 @16:00 CET Exhibition

About

Elin Brissman jobber med tidkrevende, fotorealistiske malerier i enkle, flate og formalistiske komposisjoner. Hun maler spesifikke hus og velger gjerne dem som ikke stikker seg ut. Hun etterlater det til betrakteren å fylle dem med liv, fortellinger og personer.

For Brissman er nettopp etterkrigsarkitekturen et perfekt materiale å arbeide med. I et samfunn der det nye kjemper om vår oppmerksomhet, liker kunstneren det lavmælte med denne perioden. Den er trygg, har enkle former, små variasjoner, er funksjonell, praktisk og jordnær.

Hennes motiv består av etterkrigstidens hverdagslige arkitektur, en bygningsmasse som ofte er sentral i våre lokalsamfunn, men som får veldig lite oppmerksomhet. De fleste av oss tar disse bygningene for gitt og ser ikke ordentlig etter når vi passerer dem. Hun arbeider med olje på linlerret med en laserende teknikk der motivet sakte vokser frem over flere måneders arbeide.

I Bruksrommet viser hun en serie malerier av vinduer, skildringer av grenselandet mellom hjemmet og verden utenfor.
Elin Brissman (f. 1982 i Sverige) har vært bosatt i Bergen siden 2006, og har mastergrad fra Kunstakademiet i Bergen. Hun har tidligere stilt ut på visningssteder som Galleri LNM (Oslo), Galleri Langegården (Bergen), Trafo Kunsthall (Asker) og Haugesund Kunstforening. Arbeidene hennes er innkjøpt av blant annet Hordaland fylkeskommune, KORO, Johan Strays Stiftelse og Bergen kommune.

Vernissage: Torsdag 19. november kl 19.00
Åpningstider utstilling: Fredag 20. nov – 22. mars kl 12.00-16.0
Bruksrommet er et kunstnerstyrt visningssted initiert av kunstnere ved Tou Atelierhus som driftes i samarbeid med Tou.

COVID-19

Dette er et arrangement som skjer under Covid-19 situasjonen. Vi ber derfor alle publikummere om å ta hensyn til hverandre og reglene som er satt av myndighetene og på Tou.

Vi ber publikum om å holde seg hjemme dersom de kjenner symptomer på Korona-smitte.

Følg gjeldende smittevernsregler – www.helsenorge.no/koronavirus

Details

Start:
November 19, 2020 @19:00
End:
March 22 @16:00
Event Category:

Organizer

Bruksrommet

Venue:

Tou Scene
Kvitsøygate 25
Stavanger,
+ Google Map