Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Utstilling: Sigvard Marnburg – SØK

September 2, 2017 @14:00 - October 1, 2017 @17:00 CEST Exhibition

About

 

Sigvard Marnburg

SØK

 

Sigvard Marnburg fra Stavanger debuterte som maler og tegner i Stavanger Kunstforening i 1985.

 

Hans første utstilling fikk en svært god omtale av kunstkritiker Trond Borgen som siden har fulgt Marnburgs arbeid. Borgen var kurator for hans retrospektive utstilling i Sandnes Kunstforening i 2015.

 

Det er i år 30 år siden kunstneren stilte ut for første gang på Hå gamle prestegard i 1987. Sist gang han stilte ut på prestegarden var i 2000.

 

Marnburgs bilder rommer mye. De er både gåtefulle, drømmeaktige, surrealistiske, science fiction-aktige og siviliasjonskritiske samtidig som de også rommer skjønnhet og håp. Kosmiske billedelement og en glødende koloritt er òg karakteristiske trekk. Han bruker surrealistiske virkemidler i sin kunst og tar opp tema som tid og rom.

 

Sigvard Marnburg fyller 85 år høsten 2017 og er fortsatt aktiv i sitt atelier. Utstillingen på Hå er også en markering av dette. Til utstillingen kommer han med en serie nye malerier og håndkolorerte tegninger som kommenterer lokale og nasjonale hendelser, livet i sin alminnelighet og ualminnelighet, livets» uutholdelige letthet», eksistensielle og universelle problemstillinger.

 

Her et utdrag fra Trond Borgen til Marnburgs utstilling i Sandnes Kunstforening i 2015:

Sigvard Marnburgs billedverden rommer en prekær balanse mellom en forestilling om livet som ren illusjon og mennesket som helt illusjonsløst. I hans tidligere malerier finnes Marionette-inspirerte scenetepper som trekkes til siden, klovner og dansere, maskespill og maskepi. Hemmelige gåtefulle forbindelser som slett ikke gir noen logisk mening. Etter hvert viker disse surrealistiske motivene for universets svimlende endeløshet: jærsk rullestein svever i et kosmisk mørke, uten forankring, og på disse steinene står menneskenes bygninger, boliger og monumenter, som rene vanitas-motiver: forgjengelighet og forfengelighet.

 

Kunstneren vil være tilstede under åpningen.

Details

Start:
September 2, 2017 @14:00
End:
October 1, 2017 @17:00
Event Category:

Venue:

Hå gamle prestegard
Håvegen 347
4365 Nærbø,