Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Utstilling: Liv Bugge INSTRUCTIONS TO MAKE USE OF AN ALREADY PRESENT ITCH

September 2, 2017 - October 1, 2017 Exhibition

About

Liv Bugge

INSTRUCTIONS TO MAKE USE OF AN ALREADY PRESENT ITCH

Lyd og bilde

 

 

Liv Bugge kommer til Hå med utstillingen Instructions to Make Use of an Already Present Itch (2017): Verket er en installasjon bygget rundt et lydverk og en lysbildeprojeksjon. Vi hører en monolog der et “I” er i samtale med et “it”. Stemmen forteller om sitt møte med et fossil av en trilobitt, en utdødd gruppe marine ledd-dyr som levde for rundt 540-250 millioner år siden.

 

Samtalene er del av Bugges kunstneriske forskningsprosjekt der hun spesielt er opptatt av maktdimensjonene som følger dateringssystemer og tids-og historieforståelse. Samtalen er en øvelse i ikke-lineære måter å forholde seg til historiske eksistenser og begreper om tid på. Ved å samtale med en fossil som er datert flere hundre millioner år tilbake i tid, går deler av øvelsen ut på å forholde seg til fossilen som nåtidig. Bildet av det fossile som forvaltningsbar ressurs utfordres av bildet av et fossilt subjekt, følt og opplevd av samtalepartnerne.

 

Diasbildene er hentet fra Museum for Universtitets- og Vitenskapshistories arkiv, samt professor Hans Arne Nakrems arkiv på Naturhistorisk Museum i Oslo. De viser geologer i møte og berøring med sine funn. Samlingen av bildene kan ressonere med det vi hører i monologen; Trilobitter som trer ut av stein, olje som pipler ut av steinen forskeren har i hånden, menneskehånden som i sin tur legger sitt fossile merke på planeten.

 

 

Liv Bugge (F. 1974) bor og jobber i Oslo, og er for tiden forsker ved Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling Kunstakademiet, med prosjektet “The Other Wild – an aggressive inquiry ” som dreier seg rundt det hun kaller “strukturell magi”.

Hun studerte ved Kunstakademiet i Oslo og HISK (Higher Institute for Fine Arts) i Belgia. Mange av Bugges verk består av brutte fortellinger om fortid og nåtid, fakta eller fiksjon gjennom en noen ganger konfronterende tilnærming.
Nylig har Liv Bugge vært involvert i prosjekter på Trønderlag Senter for Samtidskunst, NY Artbookfair MOMA New York, Sørlandets Kunstmuseum, Kristiansand, Kunstnernes Hus, Oslo og Manifesta 10 St. Petersburg. Liv Bugge driver også den Oslobaserte plattformen FRANK sammen med billedkunstner Sille Storihle.

 

 

Kunstneren er til stede under åpningen.

Details

Start:
September 2, 2017
End:
October 1, 2017
Event Category:

Venue:

Hå gamle prestegard
Håvegen 347
4365 Nærbø,