Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Utstilling: Laila Kongevold – Bindinger – SOS / 50. Df4 h6

April 1, 2017 - May 28, 2017 Exhibition

About

Bindinger – SOS / 50. Df4 h6

Installasjon

(1. og 2. etg. Nye fjoset / Nye løa)

Laila Kongevold er fødd i Stavanger i 1970, men bur og arbeidar i Fredrikstad. Ho har hatt ei rekkje separat- og gruppeutstillingar, og var med i utstillingsprosjektet «Støvkrystaller», ei utstilling om Demens og Alzheimer, på Hå gamle prestegard i 2015.

Kongevold arbeidar kontekstorientert, og om utstillinga Bindinger – SOS / 50. Df4 h6 sier ho:

“Jeg arbeider i prosess og intuitivt så lenge som mulig med utstillingen. Delvis med produksjon i forkant og dels improvisert under monteringen. I en blanding av det konstruktive og fabulerende forsøker jeg å belyse eksistensielle spørsmål innen naturvitenskap, religion og samfunn.”

Laila Kongevold har tatt utgangspunkt i historia og identiteten frå staden. I dialog med arkitekturen og landskapet belyser ho fortida staden har som gardsbruk og prestegard.

“Hvordan vi har skaffet mat og husly for oss selv og husdyr gjennom mange tusen år er avgjørende for vår utvikling og eksistens. Mye av denne historien kan vi lese ut av kulturlandskapet og arkitekturen på Hå. Tidligere var det hovedsakelig jordbruk som gav inntekt og trygghet, men de siste 50 år har oljenæringen vært dominerende i regionen. Dette er nå i endring. Vår kunnskap om naturen er avgjørende for vår overlevelse. Obrestad fyr er et landemerke og minner oss om det farefulle i det å ferdes på havet. Nå er det livet i havet som er i fare. Det er blitt brukt mer ressurser på å utforske fjerne galakser enn havdypene. Er det mulig å ta de riktige valg og grep for fremtiden ut fra de tegnene vi skal tolke i dag? Teknologisk kunnskap og utvikling gir større trygghet, men gjør oss samtidig mer sårbare.”

Laila Kongevold vaks opp i bedehusmiljøet i Sandnes og bygda Gyland i Flekkefjord. Barndomsminner frå Jærstrendene og gardsdrifta til besteforeldrene er og klangelement i utstillinga på Hå. Gjenstandar og taktile materialer, lukt og symbolikk er viktige bestanddelar. I samanstillingar undersøkjer ho kor lite som skal til før det oppstår meining og samtidig synliggjere risikoen for at kommunikasjonen kan bryta saman. Gjennom det visuelle språket arbeidar ho med å syna følelsen av utilstrekkelighet i forhold til det som er vanskelig å forklare eller forstå med ord.

 

Utstillinga står til og med den 28.mai.

Støttet av Statens utstillingstipend fra Norsk kulturråd

Details

Start:
April 1, 2017
End:
May 28, 2017
Event Category:

Venue:

Hå gamle prestegard
Håvegen 347
4365 Nærbø,