Loading Events

« All Events

The Characters av Tonje Bøe Birkeland

June 26 @11:00 - September 26 @16:00 CEST Exhibition

About

The Characters er en serie alter egoer fra fortiden som gir kvinnen plass i landskapet og utforsker historiens sannhetsverdi.

Utstillingen består av store fotografier, tekstpaneler og karakterens eiendeler og verktøy.

UTSTILLINGEN ÅPNET LØRDAG 26. JUNI OG VARER TIL OG MED 26. SEPTEMBER 2021.

Kvinnelige eventyrere

Tonje Bøe Birkeland (f.1985 i Bergen) er neste utstiller i Sølvberget galleri. Hit kommer hun med nye arbeider. Bøe Birkeland er opptatt av kvinnelige eventyrere. Hun drar selv på ekspedisjoner hvor hun iscenesetter kvinnelige eventyrere i ukjent territorium.

Hun har siden 2008 jobbet med utstillingen The Characters, en serie alter egoer fra fortiden, hvor hun gir kvinner plass i landskapet og utforsker historiens sannhetsverdi. Prosjektet har vært i prosess siden 2008. Hun sier selv dette former hennes kunstnerskap. Reisene er en metafor for en indre reise, karakterene metaforer for den skapende kunstneren, forankret i fortiden og et utvidet selvportrett.

Et feministisk prosjekt

The Characters er et feministisk prosjekt: Fortidens kvinner får en plass i historien, i skjæringspunktet mellom fiksjon og virkelighet. De romantiske motivenes av mannen – vandreren- er velkjente. Nå er vandreren en kvinne. Heltinnen beveger seg inn i det ukjente. I det kunstneren oppsøker eventyret, er hun med på å gjøre naturen til et landskap og reisen til vår felles historie.

De første karakterene er samlet i boka The Characters, en bok som i forbindelse med Oslo Fotobokfestival i 2016 vant sølv i Årets vakreste bøker.

Bøe Birkeland begynte arbeidet med det nye prosjektet Character#V i 2016. Det har ført henne og alter egoet Bertha Bolette Boyd på tre ekspedisjoner til Bhutan. Sammen danner disse reisene en linje gjennom Bhutans Indre Himalaya, fra øst til vest, brutt av det kolsssale ubestegede fjellet Gangkar Puensum. Hver reise har dannet et nytt kapittel i kunstnerens andre artist book. De tre kapitlene danner boken og prosjektet “Character#V: Bertha Boletta Boyd: The Bhutan Trilogy”.

Boklansering 25. september

Boka lanseres i Sølvberget galleri i forbindelse med hennes finissage og en Artist Talk lørdag 25.september kl.14.00 under årets Kapittelfestival. 

Det blir omvisning i utstillingen hver lørdag kl. 14. 00 fra 26. juni – 28. august. Fra september blir det i tillegg også omvisninger hver søndag kl. 14.00.

Sted: Sølvberget galleri, 2. etasje. Fri entré!

Details

Start:
June 26 @11:00
End:
September 26 @16:00
Event Category:

Venue:

Sølvberget Galleri
Sølvberg gt. 2
Stavanger,
+ Google Map