Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sverre Bjertnæs – Skogen trekker seg tilbake

August 19 @10:00 - September 20 @17:00 CEST Exhibition

About

Det er med stor glede BGE Contemporary Art presenterer sin tredje utstilling med Sverre Bjertnæs. Utstillingen «Skogen trekker seg tilbake» består av 16 malerier og 4 skulpturer utført mellom 2018-2020. Tittelen “Skogen trekker seg tilbake” henter sin tittel fra treskulpturen som fungerer som et midtpunkt for de resterende kunstverkene, som hovedsakelig er malerier. Den store treskulpturen er del av et samarbeid med den norske dramatikeren Arne Lygre, og skal videre som scenografi på forestillingen Bjertnæs / Lygre som har premiere på Trønderlag teater i november.

Maleriene i ”Skogen trekker seg tilbake” er tro mot Bjertnæs sitt kunstnerskap. De har en kunstnerisk stil som både utrykker figurativ abstraksjon, klassisk utforming, geometriske former, så vel som eksperimentering med konseptualisme.

Kunstverkene i “Skogen trekker seg tilbake” er koblet sammen som deler av en fortelling som sammen utgjør utstillingen. I sine utstillinger forsøker Bjertnæs å lage ladede rom for refleksjon, både rundt det private og rundt tanken om et felleskap. Selv om arbeidene unndrar seg en ren politisk lesning, åpner de for problemstillinger som er preget av tiden vi befinner oss i. Tittelen henspiller på mulighetene for forandring og perspektivskifte, som vi hele tiden omgir oss med, både som enkeltmennesker og som en del av et felleskap.

Utstillingen åpner 19. august klokka 18.00. Åpningen er begrenset til 200 gjester og galleriet følger nøye de norske myndigheters Covid-19 restriksjoner.
Utstillingen er åpen for besøkende fra 20 august til 20 september.

Details

Start:
August 19 @10:00
End:
September 20 @17:00
Event Category: