Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Siren Løkaas: Lesning av Aleksi Wildhagens maleri

September 9, 2017 @12:15 - 12:30 CEST Event

About

Som en del av utstillingsprogrammet til Aleksi Wildhagen “Råtne Tomater” på Studio17, vil frilansjournalist og kunsthistoriker Siren Løkaas gjør en lesning av maleriet i utstillingen. Siren Løkås har skrevet for Vice, Natt & Dag og Vårt Land.

Aleksi Wildhagen er en billedkunstner (f. 1976 i Helsinki) basert i Oslo med en MFA fra kunstakademiet i Trondheim. Wildhagen har nylig stilt ut på LNM, Spriten Kunsthall og TSSK, som en del av kunstnerduoen &co (Aleksi Wildhagen og Patrik Entian). Wildhagen har i den siste tiden også deltatt i gruppeutstillinger på Haugar Kunstmuseum, Tag Team Studio og Bomuldsfabrikken.

Udrag fra Aleksi Wildhagens utstillingstekst:
“Jeg holdt på å male kun for å male da jeg ble invitert til Studio17. Jeg jobbet også med den kulturelle skolesekken nettopp da, og snakket om viktigheten av å bare gjøre, ikke tenke. I en verden hvor alt tilsynelatende skal ha en funksjon, om det så er å gå en tur, i en verden hvor nesten ingenting er fritt, men hvor alt måles i fakta og bilder vurderes med kvikke likes, hvor det aller meste helst skal ha en definert mening og gi et klart svar i form av et fiksert resultat. I en slik verden gir det mening å male uten annen grunn enn å male. For det å male handler om å tenke med kroppen, være løsrevet i huet, og klokt dum. Og alt dette ser ut til å være uviktig i de andre rasjonelle verdenene. Og i handlingen, altså det å stå og male, og i dialogen mellom skaper og verk, samt betrakter og bilde, finnes det et rom. Det rommet krymper i disse dager, for verden males grå i en verden av dresskledde fasader, åndelige fadeser, men det rommet er helt fritt og snart vil det nok vokse igjen. Maleriet behøver beundrere, blikkets konsumenter”.

Lese hele programmet her.

Alle programpunkter foregår i utstillingslokalet og alle arrangement er gratis.
(For å kun studere maleriet, anbefales det å komme utenom oppsatte arrangementstider).

Details

Date:
September 9, 2017
Time:
12:15 - 12:30
Event Category:

Venue:

Studio17
Nytorget 17
Stavanger,