Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Samlinger – Botaniske improvisasjoner

June 16, 2019 @14:00 - 15:00 CEST Exhibition

About

Cathrine Gilje:
Tegning og grafikk

«There is a crack in everything, thats how the light gets in» – Leonard Cohen

Billedkunstneren Cathrine Gilje er fascinert og inspirert av naturens kontinuerlige og foranderlige sykluser, noe som kom til uttrykk både i hennes utstilling “Botanisk Tilstand” i Tysvær i 2017, og som nå er videreutviklet i den kommende utstillingen «Samlinger – Botaniske improvisasjoner» i Sandnes Kunstforening.

Cathrine har tilnærmet seg planter og blomster i forskjellige stadier; fra frø, spirer og til avblomstring, som en metafor for livets forgjengelighet og kontinuerlige vekstprosesser. Mens tegningene i “Botanisk Tilstand” delvis ble utført etter observasjoner, og dermed var mer beskrivende i form, valgte kunstneren denne gang en mer sanselig og intuitiv innfallsvinkel til teknikk og tematikk. Fra et improvisatorisk ståsted har hun bygget en samling av spor og former og skapt et slags sansenes herbarium. Et herbarium som inkluderer både det ytre og det indre, det synlige og det usynlige – som parallelle univers.

Fargepaletten har en klangbunn av melankoli og livets forgjengelighet, men er også preget av lyshet, letthet og naturens evige syklus og vekst.

Velkommen til årets sommerutstilling!

Åpningstider:
Onsdag – fredag kl. 18-22
Lørdag kl. 11–16, søndag kl. 12-17

Sommeråpent fra onsdag 26 juni:
Onsdager kl.10-16
Torsdag-søndag kl.12 -16

Details

Date:
June 16, 2019
Time:
14:00 - 15:00
Event Category:

Organizer

Sandnes kunstforening

Venue:

Sandnes Kunstforening
Olav Kyrresgate 5
Sandnes,
+ Google Map