Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

LEAN

March 4 @11:00 - April 25 @16:00 CET Exhibition

About

Kuratert av Legacy Russell, Associate Curator, Exhibitions, Studio Museum in Harlem

lean /li:n/

engelsk verb: å være i eller bevege seg mot å innta en hellende stilling; å lene.

engelsk substantiv: et avvik fra det loddrette; en helning.

«Jeg foretrekker ingen kurver i det hele tatt, med mindre de er //: Denne vinkelen – den kryptografiske helningen inn mot et figurativt rom – er mot en poetikk av indre overflod.»

– Ronaldo V. Wilson [1]

Utstillingen LEAN bringer sammen kunstnerne Justin Allen, Jen Everett, Krista Gay, Devin Kenny, Kalup Linzy, Rene Matić, Sadé Mica og Leilah Weinraub, som, gjennom bevegelse, lyd og film, samler seg rundt ordet og fenomenet lean som en form for svart uttrykk og queer poesi. Syv av kunstnerne var med på den opprinnelige LEAN-utstillingen på Performas Radical Broadcast-nettside, mens den åttende, Krista Gay, deltar med to nye videoer som kun er tilgjengelig på Kunsthall Stavangers nettsider. For samtlige åtte er lean en internasjonal og flergenerasjonell form for intimitet, samarbeid og fellesskap.

LEAN ble først tiltenkt og vist som en digital utstilling for Performa, og overføres nå for første gang til et fysisk format på Kunsthall Stavanger. Når disse ni verkene nå inntar fysiske rom – borte fra skjermen – aktiveres nye og interessante muligheter i utstillingen, spesielt når det gjelder å aktivere kunstnerdrevne historier i kunsthallen, som et politisk rom for avantgarde utforskning og kreativ utfoldelse. I videoverkene utforsker kunstnerne familielivets intimsfære og foretar kroppslige inngrep i offentlige og private rom, samtidig som de både utfordrer eurosentriske steds- og tidsbegreper og skisserer radikale utkast til nye og spennende arkitekturer.

Details

Start:
March 4 @11:00
End:
April 25 @16:00
Event Category:

Venue:

Kunsthall Stavanger
Madlaveien 33
Stavanger, Norway
+ Google Map
Website:
http://kunsthallstavanger.no/nb/