Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kroppsspråk: Feministiske ytringer i amerikansk kunst

April 10, 2016 @14:00 - 15:00 CEST Lecture

About

Kroppen som uttrykk for feministiske ytringer har mange nedslag i amerikansk kunst fra 60-årene til i dag. Som konseptuelle manifesteringer i kampen for kvinner og det feminine, og en intensjon om å undergrave og motarbeide skjev maktfordeling mellom kjønnene, har kroppen i kunsten ført til spørsmål om kjønn, identitet, interesser og tilhørighet.

Dette foredraget skal innlede med et feministisk blikk på den kroppsorienterte kunsten i 90 årene, og videre undersøke forholdet mellom kunst, kropp og feministisk kritikk i amerikansk kunsthistorie. Snarere enn et kronologisk perspektiv, og på tvers av teknikker, er spørsmålet hvilken kraft disse arbeidene har som politiske strategier.

Foredragsholder er Nina Sundbeck Arnäs-Kaasa

Inngang 50kr, gratis for medlemmer

Nina Sundbeck-Arnäs Kaasa er kunsthistoriker med en master fra Universitetet i Oslo. Siden 2009 har hun jobbet med formidling av samtidskunst og foredrag for institusjoner som Museet for samtidskunst, Kunstnernes Hus og Høstutstillingen, som skribent og kritiker i fag- og dagspressen, samt med leksikonartikler og kuratering.

Details

Date:
April 10, 2016
Time:
14:00 - 15:00
Event Category:

Venue:

Kunsthall Stavanger
Madlaveien 33
Stavanger, Norway
Website:
http://kunsthallstavanger.no/nb/