Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

KDW: Knut Ivar Aaser og Michael Olestad Nybråthen, Runhild Hundeide og Odd Sama

January 19, 2017 @19:00 - March 26, 2017 @16:00 CET Event, Exhibition, Opening, Performance

About

19. januar åpner Rogaland Kunstsenter gruppeutstillingen KDW. Kunstnerne er invitert inn av kurator Geir Haraldseth og viser verk i ulike materialer og teknikker. Utstillingen er ikke et forfinet blikk på kunsten, men en inngangsportal til kaos, entropi og eksperimentering. Tittelen er en forkortelse av sangtittelen Kinder Dieser Welt, Østerrikes bidrag til Melodi Grand Prix i 1985, som handler om barns uskyld og kraft. Den refererer også til det tyske kjøpesenteret Kaufhaus des Westens, som representerte Tysklands gjenoppbygging som en økonomisk makt etter andre verdenskrig. Arbeidene i utstillingen kan minne om en lek med materialer og ideer, konvensjoner i kunsten, og i noen tilfeller også forhold utenfor samtidskunstens lille sfære, uten å glemme at kunsten også tilhører et marked.

Aaser har invitert motedesigner Olestad Nybråthen til å samarbeide om verk som bruker teknikker fra tekstil og mote, som broderi, vev og quilting, til å lage en serie med ‘malerier,’ hvor tekstilene later som om de er malingsstrøk og lerretet kun består av tynne transparente stoffer. Andre materialer i arbeidene er fjær, perler og stoff fra nettingstrømper, montert rundt blindrammen, eller i klem mellom lag av tekstiler.

Hundeides skulpturer av armeringsjern er vaklevorne metallkonstruksjoner som er harde og skjøre samtidig. De holdes oppreist ved hjelp av tyngdepunkt og spenn. I tillegg viser Hundeide to videoverk som bruker et dataprogram til å komponere sanger ut ifra enkle former. Arbeidene handler om evnen vi har til å visualisere verden, og hvordan tegn og tanker kan oversettes i form og lyd.

Sama sine keramiske arbeider er forunderlige figurer med røffe overflater, som kan virke besnærende og frastøtende på samme tid. Skulpturene er på overflaten morsomme, løse i snippen, og bryter med forestillingen om det gode håndverk. Samas verk er ironiske overfor det meste, og på grunn av dette, tilgjengelig for flere ulike tolkninger.

Åpningen avsluttes med en konsert med Mister Wallace på biblioteket kl. 21.30. Mister Wallace er en amerikansk artist, som er på sin første turné i Europa.

Details

Start:
January 19, 2017 @19:00
End:
March 26, 2017 @16:00
Event Categories:
, , ,

Venue:

Rogaland Kunstsenter
Nytorget 17
Stavanger,