Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Herman Mbamba & Christian Tony Norum: En compagnie de

September 26, 2019 @19:00 - November 8, 2019 @16:00 CEST Exhibition

About

Galleriets åpningstider er torsdag-søndag kl. 12-16.
Rogaland Kunstsenter, Nytorget 17, 2. etasje.

Maleriet og den maleriske dialogen står sentralt i utstillingen, som utforsker likhetene og ulikhetene mellom de to kunstnerne og har et særlig fokus på samarbeid som kunstnerisk metode og form. Utstillingstittelen En compagnie de (fr. i selskap av) henspiller både på det konkrete samarbeidet og til en praksis som står i relasjon til kunsthistorien – og til alle de historiske og samtidige utøverne av maleriet som kunstform.

Utstillingen presenterer helt nye arbeider og inviterer også publikum med inn i den kunstneriske prosessen. Sentralt i utstillingen er et stort veggarbeid – en installasjon som på åpningskvaleden vil aktiveres i form av en performance med tittelen “The cosmic’s absurds sing songs of painted palettes”.

Mbamba og Norum arbeider begge primært med maleri, men også med poesi, video og performative arbeider. Norum henter ofte inspirasjon fra modernistisk maleri og har tydelige stilistiske referanser til kunsthistoriens kanoniserte kunstnere, f eks COBRA gruppen. Der Norums billedspråk er preget av det umiddelbare og ekspressive, har Mbambas maleriske overflater en grafisk kvalitet med en mer bearbeidet komposisjon.

Details

Start:
September 26, 2019 @19:00
End:
November 8, 2019 @16:00
Event Category:

Venue:

Rogaland Kunstsenter
Nytorget 17
Stavanger,
+ Google Map