Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Eva von Krogh,keramiske arbeider og Tore Aarholt, collager: Forbindelse – Inger Bruun: Collage, akvarell, objekt

April 17, 2016 @14:00 - June 5, 2016 @17:00 CEST Exhibition

About

Sandnes kunstforening inviterer til en spennende utstilling i april og mai. Det er tre svært erfarne og formsikre kunstnere som skal vise sine arbeider.

Inger Bruun vil fylle den ene kuben med en hel billedsuite, i tillegg får vi besøk av kunstnerparet Elisabeth von Krogh og Tore Aarholt. I 30 år har de hatt atelier og verksted i samme hus på Nøtterøy,og i denne utstillingen har de lagt vekt på slektskapet mellom arbeidene deres og de har bevisst latt seg inspirere av hverandres uttrykk.

Elisabeth von Krogh er kjent for sine store, fargesterke krukker, skulpturelle, raffinerte, kubistiske, organiske, florale, dekorert med mønster eller ensfargede. Boblende eller smale, noen med streng og presis silhuett, andre er myke, har effektfulle «bølger» eller «flipper/blad».

Også hos Tore Aarholt finner vi kontraster mellom strenge og myke former, noe som blant annet kan symbolisere det mekaniske og menneskeskapte satt opp mot naturens organiske former. Formene er både geometriske og organiske, formspråket både lekent,stramt og monumentalt. Klare og sterke farger er også med på å gjøre Aarholts kunstverk iøynefallende.

Inger Bruun,bosatt i Sandnes, er også en meget formsikker kunstner som utfolder seg gjennom en leken, men samtidig meget regissert strek. Hun oppnår både stringens, koloristiske kontraster og harmoni gjennom sine kombinasjoner av former, primær- og sekundærfarger og dynamisk linjebruk.

 

Details

Start:
April 17, 2016 @14:00
End:
June 5, 2016 @17:00
Event Category:

Venue:

Sandnes kunstforening
Olav Kyrresgt. 5
Sandnes,