Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

DEFACED

May 27, 2016 @19:00 - 21:00 CEST Opening

About

DEFACED May 27th – June 17th

PREVIEW May 27th 7 – 9pm
Opening hours:
May 28th – 29th 12 – 3pm, June 4th – 5th, 12 – 3pm
otherwise open by appointment

ARTISTS:
Elin Aasheim/Ingrid Askeland
Unni Askeland
Vanessa Baird
Vibeke Tandberg
Anders Dahl Monsen
Bjørn Kowalski-Hansen
Hilde Krohn Huse
Magnus Vatvedt

Curated by Jan Christensen
//
Gruppeutstillingen ved Prosjektrom Normanns tar utgangspunkt i en kunstfaglig problemstilling som drøfter portrettsjangeren som et av billedkunstens mest kjente tema. Basert på utvalgte arbeider av norske billedkunstnere, presenteres et bredt spektrum av uttrykk, teknikker og konseptuell tilnærming til dette historisk sentrale grepet for kunstnerisk fortolkning.

Portrettet – inkludert selvportrettet – som motiv, inspirasjon, psykologisk analyse og metafor, er et vesentlig punkt for visuell gestalt og referansebruk innen billedkunst spesielt. I denne utstillingen, med en rekke aktive og svært forskjellige, aktuelle samtidskunstnere, vil portrettet som bilde og betegnende symbol revitaliseres som motiv i faglig terminologi.

Tematikken er utgangspunkt for diskusjon rundt kunstneriske strategier, fortolkningsmodeller og dokumentasjon av kunstnerens omgivelser og sosiale sfære i historisk sammenheng. Utstillingen vil inneholde kunstverk som maleri, fotografi, video og installasjon/skulptur og gir publikum en mulighet til å vurdere motivets aktualitet i dag.

Utstillingen er støttet av Norsk kulturråd

Details

Date:
May 27, 2016
Time:
19:00 - 21:00
Event Category:

Venue:

Prosjektrom Normanns
Erfjordgata 8
Stavanger, Norway
Website:
prosjektromnormanns.com