Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Åpning av utstillingen Intimt og monumentalt: Jan Groth og Steingrim Laursens samling.

November 6, 2015 @18:00 - 21:00 CET Opening

About

Velkommen til åpning av utstillingen Intimt og monumentalt: Jan Groth og Steingrim Laursens samling!

I utstillingen Intimt og monumentalt får man et innblikk i Jan Groth (f.1938) og Steingrim Laursens (1931-2007) private samling. Den ene kunstner – den andre tidligere direktør ved Louisiana. Groth og Laursens samling er en samling som har blitt til «underveis» og som speiler to personer, deres sammenfallende interessefelt, liv og virke. Samlingen består ikke av de helt store monumentale formatene, men snarere av det som kan karakteriseres som innadvendt, intimt og taktilt. Samt av arbeider som knyttes til utforsking av formale og mediespesifikke problemstilling

Samlingen inneholder verk av verdensberømte kunstnere som Robert Morris, Tony Smith og Robert Rauschenberg, i tillegg til en rekke skandinaviske kunstnerne som Asgeir Jorn, Sonja Ferlov Mancoba og Edvard Munch. Men den inneholder også objekter fra en rekke kulturer fra andre verdensdeler – eksempelvis fra Afrikas Dogonkultur og fra Bamanafolket i Mali. Den inneholder gjenstander fra Iran, Japan og Korea, fra induskulturen i Pakistan og fra India, Egypt, og indianske kulturer i USA for å nevne noen. Per i dag består samlingen av over 650 verk. Av disse er omtrent 250 av dem objekter som stammer fra ulike kulturer spredt utover nesten hele kloden, mens de resterende 400 verkene er laget av godt over 100 navngitte kunstnere.

I utstillingen Intimt og monumentalt presenteres et utvalg den mangfoldige samlingen for publikum. Mye av materialet vises for første gang.

Utstillingen er produsert av Stavanger kunstmuseum i nært samarbeid med Jan Groth.
Kurator: Vibece Salthe

Details

Date:
November 6, 2015
Time:
18:00 - 21:00
Event Category:

Venue:

Stavanger kunstmuseum
Henrik Ibsens gate 55
Stavanger, Norway