Journal

NO
04/12/23 • Video◠ Focus: Art and Kids : Periskops barneredaksjon

Barneredaksjon på kunstkritisk oppdrag

NO
04/12/23 • Video ◠ Focus: Art and Kids : Periskops barneredaksjon

Barneredaksjon på kunstkritisk oppdrag

I samarbeid med CAS har Periskops barneredaksjon besøkt Stavanger for å utforske Sol Caleros utstilling "Las Seis Ventanas" på Stavanger kunstmuseum. Utstillingen er en del av museets satsning på barn NONA, og omfatter et imponerende veggmaleri med innslag fra klassisk arkitektur, samt seks malerier som kunstnerisk innrammes av arkitekturens vinduer. Publikum blir oppfordret til å delta i ulike mosaikkverksteder som arrangeres gjennom hele utstillingsperioden, hvor resultatene av verkstedene blir en integrert del av utstillingen. I denne kritikken blir redaksjonen fanget på film mens de beveger seg gjennom utstillingen, og vi får deres refleksjoner og synspunkter på kunstverkene.

 

Redaksjonen, bestående av Kai, Henny og Leo, synes det er kjekt å utforske en utstilling skreddersydd for barn og unge. Å kunne delta og betrakte kunst på en leken måte ga dem glede. De beskriver utstillingen som svært tiltalende, med hele rommet utformet som en paviljong, preget av vakre malerier og farger. Referanser til brann og ild ble trukket frem, og de uttrykker at dette gir en ekstra dimensjon til opplevelsen. Redaksjonen karakteriserer utstillingen som kul og litt barnlig, og fremhever spesielt at barn lage mosaikker selv — “det er gøy!”

 

Se dem i aksjon og hør hva de har å si om utstillingen i denne filmen:

 


 

* Kurator for denne utstillingen, Helga Nyman, er styremedlem i CAS. Filmkritikken er produsert i samarbeid med Periskop, og ansvarlig redaktør er Mette Torstensen. Periskop er et tverrfaglig tidsskrift om kunst for barn og unge.