Loading Events
  • This event has passed.
Start: Oct 1, 2017 - 14:00
End: Dec 10, 2017 - 17:00
ExhibitionLaunch

INN ELLER UT / IN OR OUT

Start: Oct 1, 2017 - 14:00
End: Dec 10, 2017 - 17:00
ExhibitionLaunch

INN ELLER UT / IN OR OUT

INN ELLER UT 

Utstillingen åpner 1. Oktober kl 14 -1700.

Åpningstidene er

ONSDAG -FREDAG  18.00-22.00

LØRDAG  11.00-16.00

SØNDAG 12.00 -17.00

 

Anne Haaland Bland og Evy Horpestad Tjåland hadde sin første utstilling i 2016 under kunstnernavnet anneevy. Kommende utstilling i KINOKINO kunsthall i Sandnes har tittelen Inn eller UT.

Tittelen speiler vår egen frustrasjon over ofte meningsløs byråkrati ved flytting over landegrenser. Dessuten rommer den de mer personlige valgene angående hva en putter i flyttekasser. Inn eller Ut speiler og tanker om hva som skjer med minnene over tid.

Vi stiller spørsmålene:

-Hva er nyttige handlinger og objekt å ha med i et flyktig liv?

-Hvordan skaper et menneske møteplasser og sosiale situasjoner?

-Hvordan tar man vare på minner om et tidligere hjem og aktivitetene der?

-Hvordan oppleves diskriminering og byråkrati?

Vi startet samarbeidet med å diskutere hva som skaper en ny tilværelse når en er på flyttefot. Vi har undersøkt hva mennesker tar med seg, hva som er viktigst og hvordan en tar vare på minner om tidligere hjem. Venner, bekjente og besøkende har generøst delt sine erfaringer med oss. Opprettelse av nettverk, møtepunkt og kontakt var ofte viktigere enn objektene. De som reiser til nye land med arbeidskontrakter har relativt sikre rammer. Usikkerheten kommer i kommunikasjonsvanskene i nye kulturer og fremmede språk. Det ser ut til at vi i Norge opplever at livet er trygt og vi har et samfunn basert på mye tillit, derfor er kanskje ikke tingene våre så vesentlige for å skape trygghet, men ensomheten og opplevelsen av å være fremmed kan allikevel være der.

På åpningsdagen lanserer vi en bok med tittelen Transporterte Minner.

Anne Haaland Bland er utdannet ved Goldsmiths College, University of London. Hun har deltatt i utstillinger i London, Istanbul og Stavanger. Hun arbeider idebasert og lager installasjon, maleri og grafikk.

Evy Horpestad Tjåland er utdannet ved Wimbledon College of Arts, London. Hun har deltatt i utstillinger i London, Edinburgh, Baku og Stavanger. Hun arbeider idebasert med tegning, maleri, tekstil og installasjon.

 

 

 

Details

Start:
Oct 1, 2017 - 14:00
End:
Dec 10, 2017 - 17:00
Website:
WWW.kinokino.no

Venue

KINOKINO KUNSTHALL
OLAV KYRRESGATE 5
4307 SANDNES,